FEDRARO
ДОБРОДОШЛИ
 НА ФЕДРАРО
Uvodni sadržaj

 Program 2006
    
Konferencija
     Prvi dan
     
Drugi dan
     Treći dan
     
Četvrti dan
     Peti dan
     
Šesti dan
     Nagrade 
 Poziv 2006
 1 strana
 2 strana
 3 strana
 4 strana
 5 strana

Bojan Pršić - Dišotel  i  Marija Radulović - Leontina u predstavi *IDEM U LOV* Žorža Fejdoa kuju su prvog dana festivala odigrali
 glumci dramskog studija KUD-a *Vuk Karadžić*
iz Trebotina, Žabara i Male Vrbnice


REALIZACIJA PROGRAMA *FEDRARO 2006*


Prvog dana festivala, 15.05.2006. godine u 20 časova i 30 minuta
u Domu kulture u Trebotinu, otvoren je 10-ti jubilarni Fedraro. Festival je otvorio načelnik Rasinskog okruga Branimir Trajković:

*Dragi prijatelji, poštovani sugradjani,

Ja sam jedan od retkih načelnika u našoj  zemlji, koji ima takvo zadovoljstvo da otvori festival koji traje deset godina i koji okuplja veliki broj učesnika iz svih opština sa teritorije na kojoj, zaista, imam čast da budem načelnik.

Festival dramskih amatera Rasinskog okruga od svojih početaka težio je da dostigne najviši umetničke domete, o čemu govore brojne nagrade, gostovanja i kritike, predstava koje su na njemu učesvovale, a koje su predstavljale naš okrug na drugim teatarskim takmičenjima...

Naravno, ako se uopšte može govoriti o nekakvom takmičenju. Jer, kao što pozorišna umetnost, u okviru svoje  kombinatorne moći, drži na okupu više delova nego sve druge forme umetnosti, što je, konačno, uzdiže na pijadestal najznačajnije umetnosti i ova pozorišna imperija, kakav je naš festival, želi, ne da uzdigne pojedinca, već da ojača zajednicu .

Dragi prijatelji, poštovani sugradjani, ovim otvaram deseti Festival dtamskih amatera Rasinskog okruga.*
Branimir Trajković


Posle otvaranja festivala, odigrana je predstava
*IDEM U LOV* Žorža Fejdoa u režiji Spasoja Ž. Milovanovića i izvodjenju dramskog studija KUD-a *Vuk Karadžić* iz Trebotina, Žabara i Male Vrbnice.


Ivan Antić - Gontran i Predrag Ćirić Morise


Svetlana Đurđević - upravnik KPZ Kruševac, Branimir Trajković - Načelnik Rasinskog okruga i Branislav Jovanović - presednik organizacionog odbora Fedrara (sa leva na desno), prate FEDRARO

 

Sve predstave prati i ocenjuje žiri u sastavu:  Milentije Đorđević, profesor - doktor književnosti,  Jovanka Andrić, glumica i  Ljubodrag Obradović, dipl.ecc, pesnik (sa leva u desno)


UTISCI O PREDSTAVIi * IDEM U LOV*
Žorža Fejdoa

"Predstava *IDEM U LOV* Žorža Fejdoa u režiji Spasoja Ž. Milovanovića i izvodjenju dramskog studija KUD-a *Vuk Karadžić* iz Trebotina, Žabara i Male Vrbnice, pokazala je pravu radost igre celokupnog ansamla, u jednoj dinamičnoj uigranoj predstavi. Jednostavna u scenografiji, jasna u kostimografskoj opredeljenosti i sa tačnim vodviljskim izborom muzike, zaslužila je da otvori jubilarni 10-ti FEDRARO.

Poseban doprinos dali su odličan Predrag Ćirić, u ulozi Morisea, kao pokretač cele igre i izvaredan u epizodi Kasanja - Toplica Pavlović."
 
Jovanka Andrić


"Predstava
*IDEM U LOV* Žorža Fejdoa u režiji Spasoja Ž. Milovanovića i izvodjenju dramskog studija KUD-a *Vuk Karadžić* iz Trebotina, Žabara i Male Vrbnice, odiše  jednostavnošću u izboru scenografije i kostima, pa joj upravo ta jednostvnost daje kvalitet više. Svežina i sugurnost u prikazu  zamisli  reditelja Spasoja Ž. Milovanovića i uigranost cele predstave, prosto izviru iz svake nove scene, koje se u nizu, ležerno nadovezuju jedna na drugu. Glumci su uigrani, uloge pravilno podeljene, pa se neizbežno nameće utisak da se radi o izuzetno kvalitetno uradjenoj i odigranoj predstavi. 

Medju glumcima ističu se Predrag Ćirić ulozi Morisea  i Bojan Pršić u ulozi Dišotela, dok u epizodnim ulogama briljiraju Milutin Jakovljević u liku Bridoe i Toplica Pavlović u ulozi Kasanja. Obe  ženske uloge korektno se odigrane, s tim da Marija Radulović u ulozi Leontine ima blagu prednost u odnosu na Mariju Kovandžić u ulozi Gospođe Latur. Treba još pomenuti dobru scenografiju Dragana Todosijevića , koja pleni  izuzetnom jednostavnošću i funkcionalnošću odobranih rešenja."

Ljubodrag ObradovićPredrag Ćirić - Morise, Marija Kovandžić - Gospođa Latur
i Marija Radulović - Leontina

Poklon na kraju predstave


Publici želimo dobre predstave, a učesnicima puno uspeha na FEDRARU 2006 !!!
 OTVARANJE  FEDRARA 
fotografije


Načelnik Rasinskog okruga Branimir Trajković otvara *FEDRARO 2006*


Olivera Đokić, najavljuje  početak festivala


Predrag Ćirić - Morise i
Marija Radulović -  Leontina


Predrag Ćirić - Morise i
Marija Radulović -  Leontina


Toplica Pavlović - Kasanj i
Bojan Pršić -  Dišotel


Milutin Jakovljević - Bridoa


Poklon na kraju predstave

KONTAKT ADRESE

KUD *VUK KARADŽIĆ* Trebotin,
Žabare i Mala Vrbnica
Telefon : 037 882331,  882330
e-mail : fedraro@poezijascg.com
sajt :  www.fedraro.poezijascg.com

KPZ Kruševac:
Telefon : 037 425140