FEDRARO
ДОБРОДОШЛИ
 НА ФЕДРАРО
Uvodni sadržaj

 Program 2006
    
Konferencija
     Prvi dan
     Drugi dan
     
Treći dan
     
Četvrti dan
     Peti dan
     
Šesti dan
     Nagrade 
 Poziv 2006
 1 strana
 2 strana
 3 strana
 4 strana
 5 strana

*KAKO SU SE VOLELE DVE ŽABE* - igraju: Lazar Milošević Laza - pripovedač Vetropir; Miloš Milošević Šika - princ Šizofrenko;  Rade Dimitrrijević - kralj Dosadnikus: Slavica Bošković Caca - princeza Maza; Dušan Jović Ćule - žaba, dvorska luda i princ; Miloica Šekularac Šeki - pripovedač Mudrikus.


REALIZACIJA PROGRAMA *FEDRARO 2006*Drugog dana festivala, 16.05.2006. godine, u 13 časova pred prepunom salom Doma kulture u Trebotinu odigrana je predstava Miloša Miloševića Šike *
KAKO SU SE VOLELE DVE ŽABE* u režiji Fauda Tabučića - Fukija i izvodjenju Dramskog ateljea *Vuk Karadžić* iz Grabovca.


UTISCI O PREDSTAVI *KAKO SU SE VOLELE DVE ŽABE*

Mislim da je ovde okupljen jedan ozbiljan ansaml, koji još uvek nije , srećom, zasićen igrom u pozorištu, a i njihova je sreća što nisu večeras igrali u takozvanoj ozbiljnoj drami, nekog svetskog pisca, nego igraju u jednom novom, živom tekstu, živog pisca, koji ima urodjeni dar za unutrašnju dramaturgiju, za dijalektiku dečje tajne dečurlijskog rebusa, koja progresivno teče u ovoj svojevrsnoj predstavi, ovom ustreptalom spektaklu.

Mislim da je ovo jedan visoki obrazac teatra za decu i kulta pozorišta za decu i kulta jedne bajke koja preobradjena u jednu vrstu opet moderne priče.
Milosav Buca Mirković


Predstava *KAKO SU SE VOLELE DVE ŽABE*  po tekstu Milosava Miloševića, u izvodjenju Dramskog ateljea *Vuk Karadžić* iz Grabovca u režiji Fauda Tabučića, vratila nas je bar na trenutak u čarobni svet mašte. Da snovi mogu da se ostvare, na najlepši način nam je dočarao sam pisac, koji svoje snove sa ostalim glumcima iz predstave oživljava pred nama.

Predstava odiše pozitivnom energijom svih glumaca, koji nas sa lakoćom uvode u nestvarni svet bajke, koja kao da se ovog trenutka stvara. Od prvog trenutka, zahvaljujući spretnoj dramaturgiji i maksimalnoj posvećenosti glumaca samoj predstavi , publika ulazi u kraljevstvo kralja Dosadnikusa i po završetku predstave sa setom izlazi iz nje.

Razigranost, spretnost, bogatsvo komičnih rešenja i odlične maske, preporučuju ovu predstavu svim dečjim pozorištima. Faudu Tabudžiću, koji podpisuje režiju ove predstave, čestitam za celukupan njen imidž.
Jovanka Andrić
17.10.2006. godinePublika na predstavi *KAKO SU SE VOLELE DVE ŽABE*


Miloš Milošević Šika - princ Šizofrenko, Rade Dimitrijević - kralj Dosadnikus, Slavica Bošković Caca - princeza Maza i Dušan Jović Ćule - žabac, dvorska luda i princ.


U 20 časova i 30 minuta odigrana je prestava Gradskog pozorišta Doma kulture Varvarin *KIDAJ OD SVOJE ŽENE* Reja Kunija u režiji Zorana Obradovića.


Iz predstave * KIDAJ OD SVOJE ŽENE*


Iz predstave *KIDAJ OD SVOJE ŽENE*


 Jovanka Andrić, glumica, Milentije Đorđević, profesor - doktor književnosti i Ljubodrag Obradović, dipl.ecc, pesnik, članovi žirija


UTISCI O PREDSTAVI *KIDAJ OD SVOJE ŽENE*


JEDAN ČOVEK - CELA PREDSTAVA

Zoran Obradović, kao nosilac celokupnog projekta *KIDAJ OD SVOJE ŽENE* (režija, glumačka uloga Stanoja Ocokolića, scenografija, kostimi, muzika i adaptacija teksta) još jednom je pokazao i dokazao da entuzijazam kod dramskih amatera može sve, odnosno da je presudan u stvaranju dramskih predstava na amaterski način.

Vodvilj Reja Kunija *KIDAJ OD SVOJE ŽENE* na Varvarinsko - Ćićevački način, je, iako  radjen od strane amtera, odradjen krajnje profesionalno, sa postepenim rastom dinamike igranja, do same eksplozije smeha, kod takvih predstava, uvek željne publike. Smeh do suza i cilj je  postignut. Izvaredna predstava !!!

Ljubodrag Obradović
16.05.2006. godine


Šta reći posle predstave koju ste preplakali od smeha. Sklad i uravnoteženost u igri, precizno dozirani gegovi, lakoća u igri glumaca koji suvereno vladaju scenom, to su odlike predstave *KIDAJ OD SVOJE ŽENE*.

Glumci Gradskog pozorišta Doma kulture Varvarin, u punom sjaju su nam se predstavili  u urnebesnoj komediji Reja Kunija. Dobar izbor muzike, scenografija i kostimska rešenja, Kunijev tekst približavaju našem miljeu. Sve pohvale skoro komletnom autoru: od režije opreko scenografije, kostima, izbora muzike do glume, upućujem Zoranu Obradoviću, a uz njega, zahvaljujem na suzama, posebno Lidiji Stevanović, Vesni Čabrić, kao i Životi Ignjatoviću, koji je bio pravo osveženje u ulozi Kokana.

Mladom glumcu Darku Tomiću, koji nam je dočarao glavni lik taksiste Jovana Simića, želim da istraje u glumačkim vodama, jer ima puno mladalačkog žara, koji će uz iskustvo, sigurna sam, svaki put, sve bolje rasporedjivati.
Jovanka Andrić
17.05.2006. godinePublici želimo dobre predstave, a učesnicima puno uspeha na FEDRARU 2006 !!!
 DRUGI  DAN  FEDRARA 

*KAKO SU SE VOLELE DVE ŽABE*
fotografije


Slavica Bošković Caca kao princeza Maza i Dušan Jović Ćule kao Dvorska  Luda


Miloica Šekularac kao pripovedač Mudrikus, Rade Dimitrijević kao kralj Dosadnikus, Slavica Bošković kao princeza Maza i Lazar Milošević kao pripovedač vetropir.
pripovedači Lazar Milošević i Miloica Šekularac


*KIDAJ OD SVOJE ŽENE*
fotografije


Zoran Obradović - Stanoje Ocokolić i Lidija Stevanović -  Maja Simić


Darko Tomić - Jovan Simić
  i Vesna Čabrić - Sofija Simić


Darko Tomić - Jovan Simić, Dragan Milivojević - inspektir Žikić i  Zoran Obradović - Stanoje Ocokolić

KONTAKT ADRESE

KUD *VUK KARADŽIĆ* Trebotin,
Žabare i Mala Vrbnica
Telefon : 037 882331,  882330
e-mail : fedraro@poezijascg.com
sajt :  www.fedraro.poezijascg.com

KPZ Kruševac:
Telefon : 037 425140